My Little Christmas

Azonnal puha mézeskalács

A mézeskalács szinte minden évben szerepel nálunk az ünnepi sütik között. Igaz, én nem vagyok profi mézeskalács készítő, nem kerülnek ki a kezeim közül csodásan díszített figurák.  Egyrészt nem vagyok olyan ügyes, másrészt, szerintem türelmem sem lenne hozzá. Enni viszont imádom 🙂 

 

A mézeskalács sütés családi program, a gyerekekkel közösen gyúrjuk, nyújtuk, szaggatjuk, és már ekkor isteni illatok szállnak a konyhában, és közben beszélgetünk meg karácsonyi zenéket hallgatunk. Szuper időtöltés ez hideg, sötét délutánokon vagy hétvégeken. Amikor sülnek a kalácsok, fantasztikus fahéjas-szegfűszeges-gyömbéres illat járja át a lakást és a lépcsőházban is érezni a mesés illatot. 

Évekkel ezelőtt kaptam Judittól az azonnal puha mézeskalács receptjét, amióta kipróbáltuk, csak ezt sütjük 🙂 Gyakorlatilag ahogy sül, a nagyrésze el is fogy 🙂

 

Azonnal puha mézeskalács

Hozzávalók:

76 dkg liszt

34 dkg porcukor

1 csomag mézeskalács fűszerkeverék

2 ek szódabikarbóna

4 tojás

5 dkg margarin

6 ek méz 

 

A lisztet, a porcukrot, a fűszerkeveréket szódabikarbónát összekeverjük. Ehhez hozzáadjuk a puha margarint és a mézet. 

Jól összegyúrjuk, 1 órát hűtőben pihentetjük. 

Kb. 3 mm vékonyra nyújtjuk, szaggatjuk. 180 fokra előmelegített sütőben pár perc alatt megsütjük. Gyorsan sül, ne hagyjuk a sütőben sokáig. Ne hagyjuk hogy megbarnuljon, mert akkor kemény lesz. 

Fém dobozban tárolva sokáig eláll. 

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az nlc-re!